Bitumen dakbedekking

De meest gebruikte dakbedekking op platte daken in Nederland, is de bitumen dakbedekking – ook wel dakleer. Dakdekkers kiezen voor bitumen vanwege de betrouwbaarheid. Daarnaast is het vanwege de flexibiliteit van het materiaal, fijn en snel werken.

Bitumen is een vloeistof die voortkomt uit ruwe olie. Nadat er van olie benzine of diesel is gemaakt, blijft bitumen als zwaarste bestandsdeel over. Ruim 2000 jaar geleden werd er al gebruik gemaakt van deze stof. Destijds werd het gebruikt om schepen waterdicht te maken. Dat het nu nog steeds wordt gebruikt op daken, zegt een hoop over de kwaliteit van bitumen.

Optimalisatie

Toch is bitumen in de loop der jaren wel steeds verder geoptimaliseerd. Een bekende vorm van bitumen is de APP-bitumen. Hierin is een kunststof verwerkt, waardoor het niet alleen flexibeler wordt, maar ook beter bestand is tegen UV-straling. Een langere levensduur is daardoor mogelijk.

Milieu

Bitumen wordt tegenwoordig ook steeds vaker gerecycled. Dit levert een behoorlijke CO2 besparing op. Daarnaast wordt het gerecyclede materiaal altijd weer hergebruikt als bitumen dakbedekking. Er gaat geen materiaal verloren dus!

De voordelen van bitumen dakbedekking op een rijtje:

  • Makkelijk in gebruik
  • Zeer goed waterdicht
  • Goed bestand tegen de zon
  • Hoge duurzaamheid

Is uw dak toe aan een nieuwe bedekking? Neem dan contact met ons op!

September 22, 2015
« Terug naar pagina overzicht