Dakrenovatie Zoetermeer

Wilt u uw dak laten renoveren, uw dakbedekking vervangen of een dakinspectie laten uitvoeren? In Zoetermeer helpen de dakdekkers van Dakreparatie Nederland u graag bij elke vorm van dakrenovatie. U kunt ons bereiken via 010 - 600 11 94 of een offerteaanvraag doen via het contactformulier.

Functie dakrenovatie Zoetermeer

Een dak bepaalt niet alleen hoe uw woning eruit ziet, maar heeft ook veel invloed op de waarde van uw woning en uw energieverbruik. Zeker met de Nederlandse weersomstandigheden krijgt een dak veel te doorstaan. Harde wind, felle zon, zware regenval en vorst dragen allemaal bij aan slijtage. Dit kan niet alleen leiden tot kleine beschadigingen, maar ook tot grote beschadigingen zoals aantasting van de dakconstructie of doorzakking.

Waar bij dakreparatie het dak alleen gerepareerd wordt, wordt er bij dakrenovatie iets vernieuwd aan het dak. Zo’n vernieuwing kan bijvoorbeeld zijn dat het dak waterafstotend of energiebesparender wordt gemaakt. Soms is renovatie niet nodig en volstaat een reparatie. Maar dakrenovatie kan verstandig zijn als uw dak al een tijdje meegaat en u vaak tegen dezelfde problemen aanloopt.

Dakinspectie Zoetermeer

Kleine beschadigingen aan het dak kunnen verergeren en op lange termijn leiden tot grote schade, wat hoge kosten met zich mee kan brengen. Het tijdig laten renoveren van uw dak is een manier om dit soort onveilige situaties en de onkosten die ermee gepaard gaan te voorkomen. Wanneer u zulke kleine beschadigingen opmerkt, kunt u dus het beste meteen aan de bel trekken bij een professionele dakdekker.

Bent u onzeker over de staat van uw dak? Dakreparatie Nederland kan u helpen door een professionele dakinspectie uit te voeren. We raden aan om dit standaard één keer per twee jaar te laten doen. Tijdens zo’n inspectie wordt het hele dak onderzocht op lekkagerisico’s en andere beschadigingen.

Kosten dakrenovatie Zoetermeer

De kosten van dakrenovatie zijn afhankelijk van de grootte van het dak, het type dakbedekking en het soort beschadigingen. Zo zijn dakpannen bijvoorbeeld veel duurder in de aanschaf dan bitumen, en kost het veel meer tijd om een schuin dak te renoveren dan een plat dak. U bent gemiddeld zo’n 1500 euro kwijt aan dakrenovatie van een plat dak. Voor het renoveren van een schuin dak loopt dat al snel op tot de 5000 euro gemiddeld.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Zit u eraan te denken om voor dakrenovatie te gaan? Dan zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Zo kan het handig zijn om dakrenovatie te combineren met andere dakwerkzaamheden. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van Dakisolatie of het laten reinigen van uw dak.

Door erop te letten dat de renovatie de luchtdichtheid van het dak niet verstoort, kunt u warmteverlies door ongewenste luchtstromen voorkomen. Is het mogelijk dat er asbest in uw dak zit? Dit is ook zeker iets om rekening mee te houden. Als dit het geval is kunt u het beste de complete dakbedekking laten vervangen. Tot slot kan het, zeker bij hevigere ingrepen, nodig zijn om ook een architect in te schakelen. U kunt dit met uw dakdekker overleggen.

Contact met Dakreparatie Nederland voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij Dakreparatie Nederland bieden we snelle service met professionele resultaten, voor een goede prijs. Onze dakdekkers gaan graag met u in overleg over alle mogelijkheden. Eventueel kunnen we dan ook met u meedenken of u gelijk andere werkzaamheden uit wilt laten voeren.

Heeft u een deskundige dakdekker nodig omdat u uw dak wilt laten renoveren of inspecteren? In Zoetermeer kunt u terecht bij de dakdekkers van Dakreparatie Nederland voor elke vorm van dakrenovatie. Wees er op tijd bij en schakel zo snel mogelijk een vakman in door het contactformulier in te vullen, of te bellen naar 010 - 600 11 94.